Gepubliceerd op

In het Parool: Interview met bewoners en architect

Onder het motto van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs staat er vandaag (3 oktober 2008) een pagina groot artikel in de ‘PS Wonen’ van Het Parool.


In het artikel staat een interview met Paul de Vroom (DKV Architecten), de architect van De Schutterstoren en met twee van onze buren: Nel de Boer en Ton van Onna.

In het artikel vertelt De Vroom over de achtergrond van de bouw van De Schutterstoren en de functie van de de toren ten opzichte van de rest van de buurt. Volgens De Vroom van VBK Hoorn (de aannemer) is zijn bedrijf een opvallende keuze voor woningbouw, ze bouwen meestal zogenaamde utiliteitsbouw, speciale projecten. 

Volgens bewoner Van Onna woonde veel kopers van de appartementen in De Schutterstoren  -net als hijzelf- oorsprokelijk al in Osdorp en hadden dus al een band met de buurt. De meeste bewoners hebben ook bewust gekozen voor dit markante bouwwerk, in tegenstelling tot de vierkante dozen.