Gepubliceerd op

glasvezel komt naar de schutterstoren

Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, maar het is bijna zover. GlasHartAmsterdam.nl (ten tijde van schrijven nog glasvezelamsterdam.nl)  heeft een van de eerste verkennende gesprekken gehad met leden van het VVE om glasvezel aan te leggen in de Schutterstoren.


Glasvezel betekend voor veel mensen super snel internet (de ‘langzaamste’ variant is twee keer sneller dan de snelste ADSL), maar er is meer! Een van de partners van GlasHartAmsterdam: KPN bied bijvoorbeeld super HD televisie via dezelfde glasvezel. Daarbij is interactieve televisie, telefoon en natuurlijk het snelste internet ooit mogelijk.

In het kort is dit het plan: GlasHartAmsterdam gaat in de Schutterstoren glasvezel aansluitingen installeren tot in de meterkast; GRATIS. Dat doen ze gratis omdat ze graag willen dat ze een 100% dekking willen in onze buurt. Dat wordt een grote operatie ergens in November. Begin volgend jaar komen dan de eerste aanbieders van internet, tv en telefoon om de glasvezels aan te sluiten voor de mensen die ook echt glasvezel diensten willen afnemen.

Overstappen naar glasvezel is dus niet verplicht! Het mag. Het enige wat GlasHartAmsterdam wilt: is overal een glasvezel aansluiting in de meterkast maken zodat begin 2010 mensen de keuze kunnen maken. Dus de kabels van je telefoon, televisie en ISDN blijven gewoon aangesloten, die blijven allemaal het zelfde. Er komt alleen een extra kabel.

Begin 2010 komen onder andere KPN, Alice, InterNLnet en nog een aantal andere aanbieders ‘op de glasvezel’ waardoor je kan kiezen bij wie je glasvezel-diensten wilt afnemen. Als je glasvezel wilt en je een aanbieder gekozen hebt, wordt een kastje geïnstalleerd in je huis en kan je aan de slag!

Meer weten? Zorg dat je bij de VVE vergadering komt op 16 november 2009!

Update: eindelijk de glashart website gevonden, links bijgwerkt.